Jeśli już nieszczęsne przeziębienie przyczai się tak dobrze, że nas dosięgnie....wtedy też z nami jest- w większej ilości :)
Napar składa się z trzech składników...właściwie z czterech, jeśli wliczymy do tego wodę.
Jest bardzo wyrazisty w smaku i najlepiej smakuje na gorąco!
Poza tym zawiera w sobie wszystko, aby wzmocnić odporność lub podreperować tę nadłamaną! :D
Jestem jego wielką zwolenniczką, bo przy jego w miarę regularnym piciu budujemy wewnętrzną barierę odpornościową.
I to w jakim pysznym wydaniu! :)
Napar cytrynowo- imbirowy
Potrzebujesz:
Jestem jego wielką zwolenniczką, bo przy jego w miarę regularnym piciu budujemy wewnętrzną barierę odpornościową.
I to w jakim pysznym wydaniu! :)
Napar cytrynowo- imbirowy
Potrzebujesz:
- 5cm świeżego imbiru
- 1/2 sporej cytryny
- 1l wrzątku
- miód
Sposób przyrządzenia:
1. Imbir obierz ze skórki, pokrój na plasterki i umieść w dzbanuszku.
2. Imbir zalej wrzątkiem i odstaw na ok. 5min.
3. Do imbirowego naparu dodaj obraną ze skórki i pokrojoną cytrynę.
4. Całość odstaw na kolejne 5-10min, aby napar naciągnął i przeszedł smakami.
5. Słódź miodem wedle uznania.
Odpornego smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz