sobota, 13 lutego 2016

PROJEKT ŚNIADANIE: Owsianka Pinacolada

Kolejny raz dałam się ponieść na śniadanie owsiance!
Moje podniebienie, które od czasów przedszkola przyozdobione było napisem " Zupy mleczne niemile widziane", tańczyło z radości przy każdym kęsie :)
Absolutnie wspaniałe połączenie smaku kokosa i ananasa!
Owsianka w wydaniu Pinacolada jest niezwykle kremowa.
Kremowa i słodka, dzięki mleczku kokosowemu.
Myślę, że będzie świetna, aby rozpocząć dobry dzień! :)








































Owsianka Malibu
na 1 porcję
Potrzebujesz:
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki mleczka kokosowego
  • 2 garści płatków owsianych (górskich)
  • 1/2 łyżeczki brązowego cukru
  • 2 łyżeczki wiórków kokosowych
  • kawałki ananasa ( u mnie z zalewy)
Sposób przyrządzenia:
1. Mleko i mleczko kokosowe wlej do jednego garnuszka i podgrzej, aż mleka się połączą.
2. W mlecznej miksturze zagotuj płatki owsiane.
3. Owsiankę zdejmij z palnika, dodaj cukier, wiórki kokosowe i dokładnie wymieszaj.
4. Podawaj z pokrojonym ananasem.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...