Nawet jeśli za oknem aura chwilowo bardziej wiosenna ;)
Gęsta, kremowa i na bazie karmelu z daktyli, co sprawia, że ta czekolada nie zawiera cukru, a dodatkowo wspiera układ trawienny daktylową porcją błonnika.
To czekoladowa przytulność i słodycz w każdym łyku, który wypełnia wnętrze rozgrzewającym ciepłem i maluje kakaowy, wąsaty uśmiech na twarzach.
Niezależnie od tego, czy za oknem sypie śnieg, a mróz maluje na szybach lodowe kwiaty, czy padają roztopowe deszcze, a chłodne powietrze zaczyna pachnieć ożywioną ziemią, ta czekolada otuli i rozjaśni najbardziej pochmurny dzień i umili te słoneczne :)
Możecie wykorzystać do tego mleko roślinne lub zwykłe, dodać czekoladę lub ją pominąć oraz dosypać szczyptę ulubionych korzennych przypraw - przygotujcie sobie tę pyszną, zdrowszą czekoladę tak, jak najbardziej Wam pasuje :)
Daktylowa gorąca czekolada
na 1 kubek lub 2 filiżanki
Potrzebujesz:
na 1 kubek lub 2 filiżanki
Potrzebujesz:
- 6 daktyli bez pestek
- 75ml gorącej wody
- 200ml mleka twojego wyboru
- 2 kopiaste łyżeczki kakao
- 1/3 łyzeczki cynamonu
- 3 kostki gorzkiej czekolady
Sposób przyrządzenia:
1. Daktyle zalej gorącą wodą i odstaw na 10min.
2. Przełóż daktyle z wodą i mlekiem do blendera i zmiksuj na gładko.
3. Dodaj kakao, cynamon i czekoladę i zagotu.
4. Podawaj od razu (można z bitą śmietaną ♥)
Smacznego!
Date caramel hot chocolate
for 1 mug or 2 cups
for 1 mug or 2 cups
Ingredients:
- 6 dates without pits
- 75ml hot water
- 200 ml of milk of your choice
- 2 heaped teaspoons of cocoa
- 1/3 teaspoon of cinnamon
- 3 cubes of dark chocolate
Method:
1. Pour hot water over the dates and set aside for 10 minutes.
2. Place the dates with water and milk into a blender and blend until smooth.
3. Add cocoa, cinnamon and chocolate and bring to a boil.
4. Serve immediately (you can with whipped cream ♥)
Enjoy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz