Jeszcze najlepiej, jak skórka przyjemnie chrupie, a środek jest mięciutki!
Do tego masło, które rozpływa się w ustach swoją śmietankowością przy każdym kęsie...pysznie, prawda? :)
Kawa, herbata, dżemy, warzywa, owoce.
O poranku, w srebrzystym blasku słońca.
I jeszcze żeby ktoś to wszystko do łóżka podał! :D
A ja mam dla Was dzisiaj propozycję masła niecodziennego, które w łóżku smakuje równie dobrze!
Pełne jest ziół i kwiatowych płatków :)
Z balkonowego ogródka nazbierałam rankiem nagietków, przycięłam natkę pietruszki i urwałam koperku.
Mówię Wam, jak to pachnie! :D
Z szafki wyszperałam suszone smaki.
Całość wymieszałam z masłem, zawinęłam maślaną kiełbaskę i wsadziłam do lodówki.
A potem, wgryzłam się w świeżą kromkę maminego chleba z masłem prosto z ogródeczka ;)
O tym, jak było pysznie opowie Wam ziołowy smak masła, kiedy już je sobie przyrządzicie :)
Masło ogrodniczki
Potrzebujesz:
- 200g miękkiego masła
- 1,5 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka płatków nagietka
- 1/2 łyżki posiekanego koperku
- 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
- 1 łyżeczka suszonych płatków mniszka lekarskiego ( opcjonalnie)
- duża szczypta soli
- mała szczypta czarnego pieprzu
Sposób przyrządzenia:
1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj z miękkim masłem.
2. Gotową maślaną masę wyłóż na folię spożywczą i uformuj 'kiełbaskę' zawijając mocno końce.
3. Włóż do lodówki na minimum 30min.
Smacznego!
Gardener's butter
Ingredients:
- 200g soft butter
- 1.5 tablespoons chopped parsley
- 1 tablespoon of marigold petals
- 1/2 tablespoon chopped dill
- 1/2 teaspoon dried thyme
- 1 teaspoon dried dandelion petals (optional)
- big pinch of salt
- small pinch of black pepper
Method:
1. Mix all the ingredients thoroughly with soft butter.
2. Put the butter mass on the food foil and form the sausage wrapping the ends firmly.
3. Put in the fridge for a minimum 30 minutes.
Enjoy!
Przegenialny pomysł! Ale takie masło musi smakować :D
OdpowiedzUsuńMasło w smaku niczego sobie, polecam ogromnie! :D Dzięki!
Usuń