Dlatego dziś, dzielę się z Wami i polecam ogromnie bardzo śniadaniową i sycącą bułkę.
Chrupiąca i wypełniona po brzegi ulubionymi dodatkami pozwoli dobrze zacząć dzień!
Na przykład taką chmurną sobotę ;)
Swoją bułkę wypełniłam świeżym szpinakiem, żółtym serem, pyszną szynką i jajkiem ale jeśli nie jadacie mięsa lub nabiału, możecie wypełnić ją czym tylko chcecie!
Podana ze świeżymi pomidorami skropionymi oliwą i doprawionymi ziołami, zyskuje na smaku jeszcze bardziej.
Jeszcze jednym plusem jest to, że po bułki na takie śniadanie nie trzeba biec rano do sklepu, ponieważ te starsze świetnie się sprawdzą!
Podpieczone w piekarniku zyskają drugie życie, a Wy ciekawie wykorzystacie pozostałe pieczywo nie marnując go!
Taka bułka na wypasie, to same plusy, dla podniebienia przede wszystkim! ;)
Bułka na wypasie
na 1 porcję
Potrzebujesz:
- 1 bułkę
- masło
- kilka liści świeżego szpinaku
- 1 plasterek ulubionej wędliny
- 1/2 plasterka żółtego sera
- 1 jajko
- sól
- pieprz
Sposób przyrządzenia:
1. Odkrój wierzch bułki i wydrąż z dolnej części cały miękisz.
2. Bułkę posmaruj wewnątrz cienką warstwą masła.
3. Wnętrze bułki wyłóż liśćmi szpinaku na dole i po bokach.
4. Na szpinak poukładaj pokrojoną w kostkę wędlinę i żółty ser / bądź inne ulubione dodatki.
5. Na sam wierzch rozbij jajko i dopraw odrobiną soli i pieprzu.
6. Zapiekaj w 180*C przez 15-20min.
Smacznego!
Extra stuffed breakfast roll
Ingredients
- 1 roll
- butter
- a few leaves of baby spinach
- 1 slice of your favorite ham
- 1/2 slice of cheese
- 1 egg
- salt
- pepper
1. Cut away the top of roll and hollow the parenchyma from the bottom of roll.
2. Butter the roll inside with a thin layer of butter.
3. Put the spinach leaves into empty bottom of the roll.
4. Put diced ham and cheese on the spinach in the roll / or other favorite stuffing.
5. Break the egg at the very top and season with a pinch of salt and pepper.
6. Bake at 180 * C for 15-20min.
Enjoy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz