tag:blogger.com,1999:blog-9108173030526514952.post8925382472288634635..comments2024-03-28T03:05:26.551-07:00Comments on Kuchnia w Słońcu : Przepyszne burgery BBQ z indykaJustynahttp://www.blogger.com/profile/12282913672202809266noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-9108173030526514952.post-76182492279163376442017-01-14T05:06:08.703-08:002017-01-14T05:06:08.703-08:00Łohoł! O gazowanej wodzie do naleśników to słyszał...Łohoł! O gazowanej wodzie do naleśników to słyszałam ale z dodaniem jej do mięsa jeszcze się nie spotkałam...czas na eksperyment! :D<br />Dzięki! :DJustynahttps://www.blogger.com/profile/12282913672202809266noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9108173030526514952.post-1831690534330016602017-01-13T09:39:39.507-08:002017-01-13T09:39:39.507-08:00Ja dodaje jeszcze czy to do mięsa mielonego z kurc...Ja dodaje jeszcze czy to do mięsa mielonego z kurczaka, czy też z indyka troszkę wody gazowanej i wydaje mi się, że wydają się wtedy bardziej puszyste i wilgotne. W przypadku kurczaka - perfekcyjne, natomiast indyk nadal twardy ... <br />Na pewno niedługo spróbuję tego przepisu :) MamaMarionetkahttps://www.blogger.com/profile/02438048792779258184noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9108173030526514952.post-29643508268624345232017-01-09T04:55:51.876-08:002017-01-09T04:55:51.876-08:00And it's just the beginning! :DAnd it's just the beginning! :DJustynahttps://www.blogger.com/profile/12282913672202809266noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9108173030526514952.post-43261506553628053382017-01-08T21:46:01.761-08:002017-01-08T21:46:01.761-08:00YAY!!! Glad that you have uses for it. ;) YAY!!! Glad that you have uses for it. ;) Unknownhttps://www.blogger.com/profile/15685987350174131575noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9108173030526514952.post-9602407420876297892017-01-04T14:37:11.915-08:002017-01-04T14:37:11.915-08:00Fakt, że przeważnie mielony indyk (w ogóle indyk) ...Fakt, że przeważnie mielony indyk (w ogóle indyk) po obróbce jest dość zbity, ale im więcej w mielonym mięsie jajek, tym konsystencja staje się pulchniejsza :) przynajmniej tak zawsze robił mój tata. Tutaj dochodzi jeszcze trochę sosu no i sporo cebuli, co także dodaje mięsu soczystości. Te burgery wyszły zadziwiająco pulchne i soczyste, ale kiedy ostygną ich konsystencja staje się dużo bardziej zbita. Co do kotletów w panierce to też ciągle szukam sposobu, aby nie były takie suche...a pieczenie przeważnie w rękawie, przykrytym naczyniu żaroodpornym lub sporej ilości płynu/sosu. :) Justynahttps://www.blogger.com/profile/12282913672202809266noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9108173030526514952.post-73102633101839138922017-01-04T14:31:59.319-08:002017-01-04T14:31:59.319-08:00O tak! Zestaw doskonały! :DO tak! Zestaw doskonały! :DJustynahttps://www.blogger.com/profile/12282913672202809266noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9108173030526514952.post-70569277555186934132017-01-04T12:19:37.745-08:002017-01-04T12:19:37.745-08:00Z mięska indyczego nie wychodzą trochę za twarde? ...Z mięska indyczego nie wychodzą trochę za twarde? Może masz sposób na ten rodzaj mięsa? Przygotowywałam mięso indyka w różnych wersjach, typu w panierce, mielone albo właśnie hamburgery, ale zawsze wychodzi twarde i mało soczyste.MamaMarionetkahttps://www.blogger.com/profile/02438048792779258184noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9108173030526514952.post-74369491648891548572017-01-04T11:36:33.430-08:002017-01-04T11:36:33.430-08:00Są idealne! Tylko zrobić domowe bułki do hamburger...Są idealne! Tylko zrobić domowe bułki do hamburgerów i przepis gotowy. :)http://jaglusia.wordpress.com/<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13568107381951988171noreply@blogger.com