sobota, 19 grudnia 2015

Śledź z curry

Tym razem propozycja śledzia na wigilijny stół ( i nie tylko) w nieco orientalnym wydaniu.
Słone i miękkie kawałki śledzia pod kremowym sosem z chrupiącą cebulą to eksplozja smaku i tekstury w jednym kęsie.
Do zrobienia w kilka minut!
Będzie ciekawą odmianą na świątecznym stole i z pewnością zdobędzie kubeczki smakowe gości.
Jeśli lubicie te ryby i ciekawe połączenia, to jest to przepis dla Was!
Ogromnie polecam! :)



























Śledź w curry
Potrzebujesz:

  • 2 płaty śledzia z solanki
  • 1/2 średniej wielkości cebuli
  • 3/4 łyżeczki curry w proszku
  • 2 łyżki majonezu
Sposób przygotowania:
1. Śledzia pokrój na mniejsze kawałki.
2. Cebulę pokrój w małe piórka lub bardzo cienkie półplasterki.
3. Wymieszaj majonez z przyprawą curry i cebulę.
4. Śledzia przykryj powstałym sosem i wstaw do lodówki na 15min.

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...