Słone i miękkie kawałki śledzia pod kremowym sosem z chrupiącą cebulą to eksplozja smaku i tekstury w jednym kęsie.
Do zrobienia w kilka minut!
Będzie ciekawą odmianą na świątecznym stole i z pewnością zdobędzie kubeczki smakowe gości.
Jeśli lubicie te ryby i ciekawe połączenia, to jest to przepis dla Was!
Ogromnie polecam! :)
Śledź w curry
Potrzebujesz:
- 2 płaty śledzia z solanki
- 1/2 średniej wielkości cebuli
- 3/4 łyżeczki curry w proszku
- 2 łyżki majonezu
Sposób przygotowania:
1. Śledzia pokrój na mniejsze kawałki.
2. Cebulę pokrój w małe piórka lub bardzo cienkie półplasterki.
3. Wymieszaj majonez z przyprawą curry i cebulę.
4. Śledzia przykryj powstałym sosem i wstaw do lodówki na 15min.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz