Gdzieś na początku śniadaniowego projektu podzieliłam się z Wami przepisem na wypasioną bułkę, na którą pomysły hulały po intrenecie stadami.
Pyszny pomysł na wykorzystanie czerstwych bułek i czyszczenie lodówki z ulubionych resztek.
Niezwykle prosty sposób na niebanalne śniadanie.
Dziś przychodzę do Was z kolejną wypasioną bułą, która podsuszona leżała w kącie chlebaka, cicho dogorywając.
Tym razem to wypasione śniadanie na pełnię jesiennego sezonu.
Takie trochę level up od podstawowej wersji (na którą przepis jest TUTAJ).
W środku znajdziecie kremowy ser camembert, pieczoną dynię, plasterki pysznych pieczarek i kwaskowate jabłko, czyli wszystko to, na co sezon właśnie trwa w najlepsze :)
Do tego świeży aromat tymianku i rozgrzewające drobinki czarnego pieprzu.
Przytulne, ziemiste smaki jesieni przetrącone owocową świeżością jabłka i lekkim aromatem ziół.
Czy to nie brzmi, jak najprzyjemniejsze śniadanie w szeleście opadłych liści?
Nie pozostaje już nic innego, jak tylko zatopić zęby w chrupiącą bułkę pełną kremowych, ciepłych smaków połowy Listopada ♥
Jesienna bułka na wypasie z dynią i Camembertem
na 1 porcję
Potrzebujesz:
- 1 bułkę
- 2 łyżki pieczonej dyni
- 1 pieczarkę
- 1 plasterek jabłka grubości 3-4mm (np. szara reneta)
- 3 plastry sera camembert
- 2 szczypty granulowanego czosnku
- 1 szczypta słodkiej mielonej papryki
- 2 gałązki tymianku
- sól i pieprz
1. Odkrój wierzch bułki i wydrąż z dolnej części cały miękisz.
Smacznego!
- 1 bun
- 2 tablespoons of baked pumpkin
- 1 mushroom
- 1 apple slice 3-4 mm thick (e.g. gray rennet)
- 3 slices of camembert cheese
- 2 pinches of granulated garlic
- 1 pinch of ground sweet pepper
- 2 sprigs of thyme
- salt and pepper
Enjoy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz