Nie byle jakie!
Grzanki z chałki.
Z wyrazistym smakiem koziego sera, chrupiącymi orzechami, miodem i ostatnimi malinami.
Zainspirował mnie Karol Okrasa.
Mała modyfikacja i są!
Ach! Co to był za upojny poranek :D
Grzanki z chałki z kozim serem i orzechami w miodzie
Potrzebujesz:
- kilka kromek chałki
- kozi niefermentowany ser
- 2 garści orzechów włoskich
- 2 łyżki miodu
- łyżeczka soku z cytryny
- pół łyżeczki otartej skórki z cytryny
1. Kromki chałki zgrilluj w piekarniku/ na patelni grillowej.
2. Połowę przygotowanych orzechów pokrusz, dodaj do sera razem ze skórką z cytryny i wymieszaj.
3. Pozostałą część orzechów podgrzej w rondelku z miodem i sokiem z cytryny.
4. Grzanki podawaj z serkiem na wierzchu układając miodowe orzechy.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz