poniedziałek, 19 października 2015

PROJEKT ŚNIADANIE: Kozie frykasy na słodko

Pewnego dnia, kiedy to mogłam sobie pozwolić na poranne kucharzenie śniadaniowe, na moim talerzu znów pojawiły się grzanki.
Nie byle jakie!
Grzanki z chałki.
Z wyrazistym smakiem koziego sera, chrupiącymi orzechami, miodem i ostatnimi malinami.
Zainspirował mnie Karol Okrasa.
Mała modyfikacja i są!
Ach! Co to był za upojny poranek :D



























Grzanki z chałki z kozim serem i orzechami w miodzie
Potrzebujesz:
  • kilka kromek chałki
  • kozi niefermentowany ser
  • 2 garści orzechów włoskich
  • 2 łyżki miodu
  • łyżeczka soku z cytryny
  • pół łyżeczki otartej skórki z cytryny
Sposób przyrządzenia:
1. Kromki chałki zgrilluj w piekarniku/ na patelni grillowej.
2. Połowę przygotowanych orzechów pokrusz, dodaj do sera razem ze skórką z cytryny i wymieszaj.
3. Pozostałą część orzechów podgrzej w rondelku z miodem i sokiem z cytryny.
4. Grzanki podawaj z serkiem na wierzchu układając miodowe orzechy.

Smacznego!




 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...